donderdag 8 augustus 2013

Verhuisd - dag 9

De komende twee weken verblijven we op één vaste plek. We checken dus, na uitgeslapen te hebben en een keertje in het hotel te hebben ontbeten, uit en rijden naar Orlando. Overigens rijden we in een Chevrolet Impala... We hadden een compacte auto gehuurd via de reisorganisatie (we zijn kleine autootjes gewend, deze zijn makkelijk en zuinig en de compacte auto zou volgens de plaatjes een Chervolet Spark zijn en die heb ik zelf ook), maar we kregen bij de verhuurorganisatie een gratis upgrade naar een fullsized auto.. Ok, wat een enorme bak, er hadden zo twee mensen meer mee kunnen reizen, zelfs onze koffers verdwijnen uit zicht in de kofferbak.
                                                                   Ons voertuig voor deze vakantie.

We hebben een appartement in Orlando. We moesten een sleutel ophalen bij hotelbeds, maar hadden geen idee waar ons appartement zou zijn. Vol verwachting gingen we dus het kantoortje binnen, maar we bleken te vroeg, je kan pas om vier uur inchecken. De vrouw vertrouwde ons toe dat we de sleutel wel om kwart over drie mochten ophalen, maar we moesten onszelf wel ruim een uur vermaken. We reden naar een outlet mall, we wilden wel eens een kijkje nemen wat dat precies inhield. Het werd Premium Outlet en er waren daar een heleboel winkels van bepaalde merken, met heel veel kortingen. Vooral Karin ontdekte een winkeltje waar ze veel leuke dingen hadden voor haar. Toch kochten we niks en reden we iets na drieën weer terug. Nu kregen we de sleutel mee,uitleg over de deurcode en de route. We gingen op pad en kwamen bij Windsor Palms uit, een gated community (dus bewaakte toegang) met alleen maar villa's, huizen en appartementencomplexen. Ons appartement bleek in plaats van een twee slaapkamers en één badkamer-appartement, drie slaapkamers en twee badkamers te hebben. Karin kiest in eerste instantie de master bedroom, maar toen je daar meer lichtinval van buiten bleek te hebben en de airco beter te kunnen horen hebben we gewisseld. Ik kan immers overal doorheen slapen.. Zij gebruikt de kleinere slaapkamer met tweepersoonsbed als slaapkamer en de ruimere slaapkamer om haar spullen op te bergen en ik slaap in de grote slaapkamer. We hebben elk een eigen badkamer met toilet, dus dat is wel erg luxe.
                    Eettafel en daarachter de keuken
                                     Zithoek en masterbedroom
        
                   De andere slaapkamers met de bijbehorende badkamer.

Nu we hier twee weken blijven, pakken we onze spullen allemaal uit en we gooien direct de vuile kleding in de was. Erg handig zo, ik wil proberen op de laatste dag nog een keer te wassen, kan het spul mooi schoon de koffer in.
Nu gaan we boodschappen doen, we willen ook een keer zelf koken en wat groente binnenkrijgen.
In de supertarget halen we alles voor pasta met spinazie, we kopen een heleboel water in, wat fruit en spullen voor ontbijt en om nog een keer thuis te eten komende dagen. Het is echt een enorme winkel.. Spekjes vinden we niet, maar we zien wel een hele rij met soorten cornflakes en een rij met pizza. Ook komen we langs de nonfood, waar we allebei een boek kopen voor in de pretparken.
Het is toch alweer best laat, we hebben dorst en trek, dus we gaan gauw terug om te koken. Het fornuis blijkt niet goed te werken dus we koken op éėn pit. Toen we contact konden krijgen met de hotelbeds bleek het door het verschuiven van de heaters bij het schoonmaken te komen, de volgende keer hoeven we dus niet op één pitje te koken. Het smaakt trouwens prima.
                                              Pasta vandaag!

De rest van de avond relaxen we, er komen weer leuke maar vermoeiende dagen aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten