dinsdag 13 augustus 2013

Hogwarts.. Ehh ik bedoel Islands of adventure - dag 13

                                 De entree

Vandaag staan we heel vroeg op, we willen namelijk bij opening van het park al klaar staan. In Island of adventures is het het Harry Potter-gedeelte namelijk heel druk en daar kun je dan ook beter vroeg naartoe gaan. Al gauw na binnenkomst duikt Hogwarts voor onze ogen op.
                                     Hogwarts.

Als liefhebbers van de Harry Potter-boeken is dit wel heel gaaf om te zien. Wij vinden dit hele deel eigenlijk een attractie en kijken dan ook eerst rond in Hogsmeade naar de winkeltjes, de Hogwarts Express en de verschillende attributen. Er zijn zoveel details om te zien. De boekwinkel heeft de boeken van Gilderoy Lockhart liggen met daartussen een bewegende foto, ook de kist met de quidditch- ballen is mooi nagebootst.
                                         Zonko's, de fopshop...

Nu lopen we toch maar snel door naar de drukste attractie hier, namelijk de Forbidden Journey. De wachttijd is hier volgens de borden nu al 90 minuten (blijkt 60 te zijn), maar we gaan er natuurlijk wel voor. Omdat de wachtrij ook zo leuk moet zijn, gaan we zelfs niet in de single-rider rij. De wachtrij zelf is inderdaad net een walktrough attractie, je komt langs de herbology-kassen, de mirror of erised, langs de bewegende schilderijen, langs de fat lady, het kantoor van Dumbledore, langs het klaslokaal van Binns en McGonnagal. Dan komt de rit zelf en die is moeilijk te beschrijven. Het is een combinatie van een darkride, een spookhuis, een simulator en een achtbaan. Het verhaal is dat de muggles een rondleiding hebben in Hogwarts en dat je vervolgens ontsnapt uit de klas van Binns. Hermione een spreuk heeft waardoor de banken waarop wij muggles zitten, vliegen, maar dat is nog een beetje dodgy. We vliegen weg en dan gaat het mis vanwege de draak die aanvalt en de dementors. Je tolt rond maar gelukkig komt het goed en eindig je bij de Grote zaal, waarbij je toegejuicht wordt door leerlingen en leraren.
                               
We halen onze spullen weer uit de locker en gaan vervolgens op verzoek van Karin, die toch weer wat misselijk werd van al dat getol en gedraai, in een achtbaan die niet over de kop gaat 'flight of the Hippogriff'. Een leuke kiddie-achtbaan, maar dit was de wachttijd eigenlijk niet waard. Wel leuk was dat je hier de hut van Hagrid tegenkwam.
We gaan naar het toilet en zelfs deze is in stijl. Je hoort continu een stem en ik denk dat het Moaning Myrtle is, al kan ik niet opmaken wat ze zegt.
                                 De ladies' restroom

De grote achtbaan, dragon's challenge blijkt dicht te zijn vanwege een technisch probleem en inderdaad zien we een karretje met mensen erin stilstaan. De mensen worden er netje uitgehaald, terwijl wij verder lopen naar 'the lost continent'. Er is hier een fontein die praat met mensen en ook heel gericht met de waterstralen kan reageren. Grappig. Wij gaan de stuntshow uitproberen 'the eight adventure of Sinbad'. Dit is niet meer dan ok, het decor is prima, maar de show is wat voorspelbaar en soms wat doorgezaagd. Wel is het meteen een rustig tussendoortje. Ondertussen blijkt dragon's challenge open en aangezien de wachttijd kort is, ga ik er in. Karin blijft met de tassen achter, die heeft even geen zin in een wilde achtbaan. ik kies voor de blauwe baan (het is een dueling achtbaan namelijk). ik vind deze achtbaan niet zo soepel lopen, al is die wel lekker qua combinatie van loopings en corkscrews. ik hoef in ieder geval niet meteen in de andere en daarbij Karin wacht dus ik loop eruit. onderweg kom ik nog wel de auto tegen van de Weasley's. 
Wij willen nu wel wat afkoelen en lopen door naar de waterattractie van Jurrasic Park. Onderweg stoppen we bij het dino-onderzoekscentrum, daar eten we wat en kijken we nog naar de dino's.
                                    Een dino-ei vasthouden

                    Confrontatie met een T-Rex

Bij de waterattractie stappen we nu wel in de single-ridersrij en dat blijkt hier enorm veel te schelen. We lopen bijna meteen door. Bij deze attractie ga je eerst door een heel mooi deel, met schitterende nabootsingen van dino's, maar wanneer we het raptor-gedeelte ingaan, gaat het mis.. Het bootje gaat op hol en zo heb je een paar wildere stukken en drops. We worden hier wel wat nat in maar gelukkig niet doorweekt. Leuke attractie naar ons idee. 
                          Jurrasic Park-jeep
We lopen door het kampement en willen die zwevende stoeltjes doen, maar hebben geen zin in een wachttijd van 60 minuten voor deze attractie dus lopen. We toch maar door naar het Toon-eiland om daar nog een natte attractie te doen, de boomstammen. We pakken de single-riders lijn maar daarvan is de wachttijd ook nog steeds 45 minuten. Bij deze attractie kom je langs een soort watergordijn, waarbij mijn rug helemaal nat wordt, een paar waterstralen en twee drops, waarvan de laatste heel hard gaat en diep is. Vanzelfsprekend zijn we dus nog wat natter als we eruit komen.

De teksten die tijdens deze tocht tegenkwam vond ik wel grappig, al kende ik deze toon-figuren niet.. Vermakelijk en omdat het de afgelopen dagen niet meer geregend heeft en de temperaturen nu tussen de 34 en 38 graden in de schaduw liggen is verkoeling natuurlijk lekker meegenomen.
Toch besluiten we de laatste natte attractie in dit park nu niet te doen, blijkbaar wordt je daarin nogal doorweekt en we vinden het nu wel even goed.
We lopen verder door het toongedeelte en komen allemaal leuke tekstballonnetje tegen. Dat wordt even wat fotootjes maken maar.

                  Plezier hebben met wat tekstballonnetjes.

We gaan nu naar de superhelden. Karin is een comics-liefhebber en kent alle superhelden wel, dus dit is voor haar ook een erg leuk gedeelte (en ik vermaak me ook prima hoor). We gaan de comic-store in, maar zoals echte nederlanders betaamt, we kopen niets.. 
  
                                  Spiderman

Dan komen we de Spiderman-attractie en die willen we ook graag uitproberen. in de single-riders-rij wachten we ongeveer een half uur en dan worden we door de hoofdredacteur op pad gestuurd om verslag te doen van de grote aanval van de slechterikken op de stad. Het karretje gaat op pad, wordt aangevallen (en dat voelt door de 3D-beelden in combinatie met het brilletje wat we dragen, best echt) en we suizen heen en weer, terwijl Spiderman ons keer op keer helpt veilig weg te komen. Dit is weer een bijzondere combinatie van simulator en 3D, erg leuk en ook fijn is dat Karin hierin geen last kreeg van motion-sickness.
We kijken nog wat rond en gaan zelfs op de foto met wat superhelden.
                                   Wolverine

                                               Storm en Roque

Gezien de vroege start van vandaag besluiten we nu weg te gaan, we stoppen bij de souvenirwinkel en kopen daar de wand van Snape, onze lievelingsfiguur uit de Harry Potterboeken. Je kan er verder niet echt wat mee, maar we vonden het wel een bijzonder souvenir en die hadden ze we buiten wat magneten nog niet. Karin is bijna door haar boek heen, dus we willen op zoek naar een boekhandel. Bij de outletcenters hebben ze die niet, dus wij zoeken de mall op. de meest bekende is de Florida-Maal. Het is even zoeken, maar uiteindelijk vinden wij deze, maar dan blijkt dat er dus geen boekhandel is. We zoeken wel de foodcourt op en eten hier beide een tepanyaki-gerecht. Een beetje moe rijden we toch ook maar naar de supertarget voor meer drinkwater en ook maar om hier te zoeken naar wat boeken, al hebben ze hier niet het ruime assortiment van een boekhandel.
Thuis lezen ze wat en wisselen wat foto's uit via de iPad. Morgen naar Disney's Hollywood Studio's.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten