zondag 11 augustus 2013

Epcot - dag 11

Epcot is het meest educatieve Disney-park en staat deels in het teken van wetenschap en techniek en deels in het tekenen van landen (World Showcase). Wij richten ons met name op het eerste deel en gaan de grootste attracties af,
                     Deze bol is de eycatcher van Epcot

We halen een fastpass bij Testtrack maar omdat de wachttijd bij de single ridersline 20 minuten is gaan we hem ook nu al uitproberen. De tijd voor de fastpass zit op half zeven vanavond, dus tegen die tijd willen we hem vast nog een keer doen. 
Bij testtrack wordt je zelf de dummie van een testauto, maar dan gelukkig zonder de crashtest. De auto wordt getest op reactievermogen, duurzaamheid, efficientie en kracht en zo ga je dus over een circuit heen. Apart en vooral het gedeelte buiten is erg leuk.
               De autoshow na afloop van testtrack

We lopen door naar mission Space, waar je zogenaamd in training gaat voor een ruimte-missie naar Mars in een simulator. Ook hier valt de wachttijd ons mee, we gaan vanwege Karin's gevoeligheid voor al het draaien in de milde versie en we hoeven maar 10 minuten te wachten.
De volgende attractie waar we wel benieuwd naar zijn is talking with Crush, maar we komen eerst terecht bij de darkride van Nemo. Omdat de wachttijd erg gunstig is met z'n 5 minuten en we de film Finding Nemo erg leuk vinden pakken we die mee. In deze darkride wordt het verhaal van Finding Nemo uitgebeeld, de combinatie van schermen en figuren is wel heel mooi gedaan. Bij de uitgang komen we meteen uit bij Talking with Crush. Crush is de schildpad uit Nemo en hij praat een beetje als een hippie uit de jaren zeventig. De techniek is vergelijkbaar met de Stitch-attractie in het Parijse studio's-park. Je ziet Crush op het scherm, maar het is een interactieve techniek, waardoor hij reageert op mensen, dingen en vragen uit het publiek. Wel het is "Totally sweet, really awesome Dude", tenminste zo probeert Crush de kinderen te overtuigen de rest van de dag te praten.

Wij houden dat ook ongeveer een kwartier vol. We eten een broodje en twijfelen dan of we de zeer lange wachttijd van Soarin' gaan trotseren. Dat is opgelopen naar 110 minuten volgens de borden, maar we weten niet of dat later op de dag voldoende slinkt om de attractie te doen en alsnog klaar te kunnen gaan zitten voor de vuurwerkshow. We wagen het er niet op en gaan de rij in. Per slot van rekening hebben we allebei een boek bij ons en zijn we wel wat gewend. De totale wachttijd blijkt uiteindelijk ongeveer 90 minuten, we zijn beiden iets verder gekomen in ons boek en ik heb nog een hele tijd gekletst met een Amerikaan die samen met zijn gezin ook de rij stonden en zich wat vergist hadden met de wachttijd, want ze hadden de eerste 1 gemist en hadden dus maar 10 minuten wachttijd verwacht. De man kwam oorspronkelijk uit Haiti heeft 22 jaar in New York gewoond en woont nu drie jaar in Florida. Grappig zo makkelijk als je in gesprek komt zo.
Soarin' is een attractie, waarbij het opnieuw is alsof je vliegt, alleen niet zo snel en heftig als bij Manta gisteren. Nu is het een rustige zweefvlucht over schitterende landschappen, compleet met een briesje en heerlijke geuren. 
We hebben nu wel genoeg gewacht en kiezen voor attracties met kortere wachttijden. We gaan naar een darkride over de ontwikkeling van energie gepresenteerd door Ellen Degeneres (natuurlijk niet live, maar via schermen). Leerzaam, de animatrics van de dinosaurussen heel erg mooi, maar door de filmpjes van Ellen is het ook grappig. 

De volgende attractie blijkt ook een darkride en opnieuw over ontwikkelingen maar niet de energie, maar de technologie staat centraal. Zo kom je langs beelden over de boekdrukkunst, maar ook een huiskamer in 1969 waar de maanlanding op de zwart-wittelevisie wordt getoond. Het bijzondere van deze darkride is dat je binnenin die grote bol zit. 
Het is eindelijk zover dat we onze fastpasstickets kunnen gebruiken en we keren dus terug naar testtrack. Nu programmeren we zelf een auto die uitgetest wordt en onze roze/paarse auto scoort ook best goed, vooral op power.

Ondanks dat Epcot op het kaartje niet zo groot lijkt, hebben we world showcase nog niet eens gezien, maar we besluiten dat nu eindelijke te doen en dan wat in Duitsland wat te eten. We lopen het landengedeelte in langs Mexico, Noorwegen en China en komen dan bij Duitsland uit. 
                                                    Duitsland

De cliche's worden  natuurlijk aardig uit de kast getrokken, maar het is wel heel bijzonder dat er in Duitsland ook veel duitse mensen werken en bestel onze boordjes braadworst met zuurkool dan ook in het Duits. 
De zon gaat onder terwijl we langs Italië lopen en omdat we wel ruim vantevoren een goed plekje willen om de vuurwerkshow goed te zien lopen we redelijk snel langs Marokko, Japan, de Verenigde Staten en Frankrijk. 
                                                       Frankrijk

Daar op de brug blijven we wachten tot Illuminations begint. We pakken de boekjes er weer bij en lezen tot ongeveer 5 voor de show begint. Foto's maken lukte niet echt goed, ik film de hele show wel en hoop daar uiteindelijk wat scherpe foto's uit te kunnen halen, maar de camera rust op het hek en ik kan daardoor gewoon kijken en genieten van alles op het water. Het grote meer in het midden van World Showcase is namelijk het punt waarvan ze het vuurwerk afschieten. Briljant, want zo heb je natuurlijk wel een heel grote 'tribune'. Het vuurwerk is ongelooflijk, de muziek vonden wij bij Busch Gardens iets leuker, maar dat hadden we wel verwacht.

's Avonds relaxen we nog even in het appartement en dan gaan we naar bed. Morgen hebben we een rustdag.

2 opmerkingen:

  1. Epcot lijkt ons een mooi park, alleen zijn we er afgelopen zomer niet aan toegekomen. Staat nu dus weer op de planning voor Zomer 2014 ;-)/

    Jullie hebben een mooie dag gehad en morgen een lekkere rustdag. De amerikanen hebben voor EPCOT namelijk de volgende vertaling: Every Person Comes Out Tired!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ahh, die had ik niet gehoord, wij hebben in ieder geval tijd nodig uit te rusten van de vakantie..

      Verwijderen