vrijdag 16 augustus 2013

Animal Kingdom - dag 16

Na de rustdag van gisteren stappen we vandaag fris en fruitig (zo ongeveer dan) en op tijd ons bed uit. We willen naar Animal Kingdom. Omdat een van de attracties een tocht is langs een heel aantal dieren en we inmiddels al de ervaring hebben dat die zich rond of na het middaguur niet meer laten zien willen we er rond negen uur zijn. Dat lukt heel aardig en we gaan meteen na binnenkomst door naar Kilomanjari Safari, we halen eerst een fastpass en gaan dan ook nog de rij in omdat die ook nog minder dan 20 minuten is.
              Bij de wandelsafari komen we ook veel vissen tegen.

We doen deze attractie dus twee keer, eenmaal rechts in de jeep en de tweede keer hebben we een hele bank voor onszelf en kunnen we aan twee kanten kijken. De safari gaat door een gebied van 40 hectare met mooie, van elkaar gescheiden gebieden waar ze dieren hebben lopen, zoals olifanten, giraffes, leeuwen, nijlpaarden en neushoorns. Erg mooi en ook weer heel mooi en afwisselend opgezet.

                      Een paar parkbewoners...

We lopen na de safaritochten nog even rond en genieten van de jungle.
Het tour en wandeling zijn de dingen die we in dit parkgedeelte willen doen, dus we lopen verder, bij de wildwaterbaan halen we weer een fastpass en dan lopen we verder naar de achtbaan 'Expedition to the Mount Everest‘. De omgeving ziet er zo mooi, een mooie nabootsing van India, Nepal en Tibet
                     Expedition to the Mount Everest.

Wat een gave achtbaan is dit, hij is bijzonder, mooi en ook nog prettig, tenminste voor ons als achtbaan-liefhebber. 

   The tree of life, het stralend middelpunt/de marker van Animal Kingdom

We zitten dicht bij het Dinosaurgebied en het Nemo-theater en we besluiten dat we de musical van Finding Nemo wel willen uitproberen. Dit is een korte versie van het verhaal van Finding-Nemo, gecombineerd met muziek en dans. Disney kan goede shows weggeven en bewijst dit ook nu maar weer. Kleurrijk, vrolijk, verdrietig en een super happy end.
                                       Nemo, de musical

We zitten in het gebied van Dinosaur, dus we lopen door om hier de twee grotere attracties te doen. De eerste heet Primeval Wirl een, spinning achtbaan. Tot onze grote verbazing lopen we op weg naar deze achtbaan door een kermis-achtig stukje, Dinorama genaamd, en hier blijkt ook de achtbaan te staan. Deze achtbaan valt ons zwaar tegen, die kun je inderdaad op een kermis verwachten, een zeer onprettig parcours, het hort en stoot en heeft ook nog eens geen aankleding.. Een Disney-onwaardige attractie. Met wat twijfelgevoel  lopen we dan verder naar de andere attractie die Dinosaur heet. Gelukkig oogt het op dat stukje niet meer zo kermisachtig en is deze attractie prima als een soort simulatie/darkride combo.
  Dit stukje op de foto viel nog wel mee, vooral de Dino is wel schattig, maar die achtbaan?

De fastpass voor de wildwaterbaan is geldig en een beetje verfrissing vinden we ook helemaal niet erg. We hebben mazzel en worden wel nat, maar niet doorweekt. Ook hier is de aankleding schitterend en we snappen nog steeds dat dinorama-stukje niet. 
Inmiddels zijn er nog maar twee attracties die wij graag willen doen, namelijk de Lion King Show en de 3D-film It's tough to be a bug. Ook gaan we natuurlijk nog een beetje rondkijken, zoals bij de apen.

De parade staat op het punt van beginnen en omdat we nog steeds niet gegeten hebben en de parade niet zo nodig hoeven te zien, grijpen wij deze kans om even een hapje te eten. Daarna lopen we door naar de Lion King Show. Dit is niet zoals bij Nemo een weergave van het verhaal, maar het is een spektakel van muziek, dans en acrobatiek met wel die mooie muziek uit de Lion King. Het is een van de mooiste shows die wij gezien hebben.
                Het wervelende 'Festival of the Lion King'.

Terwijl we 'It's tough to be a bug' inlopen begint het wat te druppelen, maar gelukkig is dit indoors en we kijken naar de korte 3D-film met de diverse grappige effecten.
                                    Bug-bril

Buiten de zaal blijkt het heel wat harder te regenen en we gaan wat schuilen. De castmember die er staat weet ons te vertellen dat je nu overal snel in kan, want met een harde regenbui later op de middag (het is kwart voor 6) begint de uittocht. Dat brengt ons ertoe snel naar de Mount Everest-achtbaan te lopen en deze nog een keer te doen zonder wachttijd, terwijl het gelukkig wel ophoudt met regenen. 
Dan houden we het ook voor gezien, en gaan boodschappen doen. We maken opnieuw de lekkere pasta met spinazie en relaxen nog wat. Morgen willen we Sea World en Aquatica combineren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten