zaterdag 17 augustus 2013

Sea World en Aquatica - dag 17

We keren terug naar Sea World vandaag. Alleen het kleine compact cameraatje gaat mee, we verwachten toch heel wat minder foto's te maken nu. 
We hebben een paar attracties die we graag willen doen maar waar we de eerste keer geen puf/tijd voor hadden, namelijk Kraken en Journey to Atlantis. Manta en Pet's Ahoy was wel voor herhaling vatbaar en dan doen we ook maar de nieuwste attractie Empire of the Pinguïn. Omdat nieuwe attracties de neiging hebben erg druk te worden beginnen we daarmee. Opnieuw komen we in een winters aangekleed gebied (Hogwarts en Everest zijn ook met 'sneeuw' bedekt.
                  De ijspegels hangen aan de wanden.

Natuurlijk altijd leuk om bij temperaturen van boven de dertig graden in een winterlandschap, in dit geval Antarctica, rond te lopen. Er zijn even wat technische problemen, maar dan stappen we in het karretje (lijkt wel zo'n puck van het shufflespel of de curling). Het is trouwens in de attractie al best fris en naar mate we verder glijden wordt het echt koud. De rit is wel aardig, maar de echte verrassing is wanneer we eindigen, we komen namelijk bij een geweldig pinguïnverblijf  en aangezien ze hier proberen de getijden, het klimaat en de seizoenen zo goed mogelijk na te bootsen is het er erg koud. Het valt ons op dat de dieren heel erg actief zijn, veel meer als we ooit gezien hebben bij andere dierenparken. Ze zwemmen, springen en tollen ons voorbij. 
                    De pinguïns vergapen zich net zo aan ons als wij aan hun.

Het is zo leuk om te zien dat we hier best lang blijven staan, al hebben we geen winterjassen aan zoals het personeel dat in dit gedeelte staat. De kou drijft ons dan uiteindelijk toch weg.

We stoppen Karin's tas weg in een kluisje en gaan Journey to Atlantis in. Dit is een waterattractie, dus we kunnen nat worden en zoals in Florida gebruikelijk zelfs doorweekt is goed mogelijk. De attractie begint als darkride, maar dan duiken we toch en komen in het water terecht met een grote splash. We zijn niet doorweekt, maar vooral Karin is best behoorlijk nat geworden. Om te drogen gaan we nu dan meteen door naar de achtbaan Kraken. Deze is heerlijk soepel en gelukkig wordt ondanks de meerdere loopings en kurkentrekkers Karin hier niet misselijk in. Zij sluit haar ogen nu bij de wildere stukken en dat helpt.

                                      In de achtbaan.

We willen Pet's Ahoy als laatste doen hier, dus we gaan eerst Manta doen. De man naast mij besterft het bijna, maar ik blijf dit een hele leuke achtbaan vinden, het is grappig om zo in de achtbaan te hangen.
Het is duidelijk veel rustiger in het park vandaag en ook bij Pet's Ahoy is de zaal lang niet vol. Er gaat nu, zo lijkt het, wel wat meer mis (al heb ik het amper gezien, Karin viel het op) maar de show is net zo leuk als de vorige keer. Het is ongelooflijk wat ze deze dieren hebben aangeleerd.
Ik bega nog een blunder. Iemand vraagt of de plek naast ons beschikbaar is. Ik vrolijk in half engels, half nederlands "yes, hoor". Oeps, gelukkig hoort de dame het niet echt volgens mij, Karin ligt wel helemaal in een deuk en ik duik iets in elkaar..
     Het platform stijgt en hij is klaar om zijn kunsten te vertonen.

We gaan wat eten in Sea World en rijden dan verder naar Aquatica om eens zo'n waterpark uit te proberen. Het wordt waterpark en geen swimmingpool genoemd en als je er binnen komt snap je het ook, aangezien het ook geen zwembad is, de enige baden waarin je echt ook wat zou kunnen zijn zwemmen zijn de golfbaden, maar verder zijn het waterversnellingen, wildwaterbanen en glijbanen wat je hier terugvind. Er is veel verkoeling te vinden en daar gaat het ons om. we kleden ons dus om en gaan als eerste dobberen in de lazy river.

        De enige foto tijdens het zwemmen, de camera berg ik op.

Wij vinden de glijbanen in de grote banden ook erg leuk om te doen, je gaat alle kanten op. De enige glijbaan zonder band vinden win wat minder prettig aanvoelen, maar wel erg grappig is dat deze glijbaan door een bad met heel bijzondere dolfijnen heengaat. (Deze komen voor bij de punt van Zuid-Amerika wordt ons later verteld) De tunnel is daar ook doorzichtig, maar je gaat zo snel dat dolfijnen spotten erg moeilijk is. Gelukkig zijn de zwart-witte dolfijntjes wel goed te zien bij het verlaten van het zwembad. 
                                De glijbaan en de dolfijntjes 

Ik heb op internet gezocht waar een boekhandel is en we besluiten daar nu nog even langs te rijden. De Barnes and Noble is tot 23.00 open dus we zijn nog ruim op tijd en hier is de collectie duidelijk groter. Ik heb dankzij de eerder aankopen en dankzij mijn e-reader genoeg boeken, maar Karin koopt nog wel een paar boeken erbij.
                    Boeken, boeken en nog meer boeken.

Morgen hebben we weer een rustdag, dus we gaan uitslapen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten