vrijdag 2 augustus 2013

Living the life - dag 3 alweer

Vandaag waren we beiden vroeg op. Ik ga naar beneden om wat te zwemmen, maar ik kon de verleiding niet weerstaan iets verder te lopen dan het zwembad en was dus aan het rondspartelen in de oceaan. Dat zag Karin vanuit de hotelkamer, dus die kwam er ook bij... Ook het gewone zwembad hebben we daarna opgezocht om weer even het zout van ons af te spoelen. Het is bewolkt en wij verbazen ons over de warmte, niet alleen buiten maar ook het zeewater en zeker het zwembad zijn heerlijk van temperatuur.
                                                                     De Atlantische oceaan

Vandaag wilden wij zo'n bustoer doen, dus we gaan zo'n rode bus opzoeken. Eerst toch maar weer heel luxe een stukje per taxi en daarmee naar Fontainebleau (voor ons een bekend gebied en kasteel in Frankrijk maar de amerikanen hebben er al fontain blue van gemaakt en snappen ons niet. We willen vanaf,  het blijkbaar qua bouw meest dure, hotel de dubbeldekkerbus nemen, maar die missen we. We lopen een halte verder en daar komt na een tijdje een bus aan. We kiezen ervoor ook de boottocht te doen en rijden door Miami naar Bayside Marketplace.. Daar kijken we rond en pakken dan de boot langs alle celebrity-huizen.
                Elisabeth Taylor of husband nr. X niet ontdekt, maar dit is wel een van haar huizen.
 Eenmaal terug ontdekken we dat de planning van het busbedrijf zeer onhandig is en we de tocht langs Downtown Miami enzovoorts niet meer kunnen redden. We balen een beetje, we hadden toch beter de auto kunnen nemen of de boottocht niet kunnen doen, maar er rest ons niets anders dan de bus weer te nemen richting Miami Beach.. Eenmaal terug bij het hotel besluiten we dan alsnog de auto te pakken. we rijden naar Little Havana, waar wat mannen domino spelen en we een half Cubaans wijk in Miami vinden.
                                                               Domino blijkt het! spel in Little Havana.

We gaan naar aanleiding van tips op een fora eten en genieten van de zonsondergang bij the rusty pelican. Deze is nu helemaal verbouwd en was dus meteen wat sjieker dan verwacht, we hebben dan ook ineens te maken met valetparking. Dat voelt raar, we kunnen immers onze auto ook zelf wel parkeren, maar het hoort bij Miami, dus we geven de autosleutel mee en zullen straks onze auto wel weer terugkrijgen hopen/denken we. Het restaurant was prima, we nemen verschillende kleinere gerechten zoals sushi, een salade en herb fries en kunnen tijdens het eten genieten van de geweldige kleuren als achtergrond van de Miami-skyline.. Met camera, maar ook met eigen ogen natuurlijk genieten we van dit schouwspel. Gelukkig ontvingen we ook onze auto weer terug en dan cruisen we langs de Ocean Drive naar het hotel. morgen reizen we verder naar Key West..
                                     Sunset bij Miami..

1 opmerking: