zaterdag 10 augustus 2013

Sea world - dag 10

Vandaag gaan we naar Sea World en het doel vandaag zijn vooral de shows. We willen tot het einde blijven en gaan rond het middaguur naar het parktoe.
Omdat we vandaag zo'n eat- en drinkpakket kopen nemen we geen eten of drinken mee, we kunnen het immers daar halen wanneer we willen en het is dan lekker koel (of warm). Zodra we het park binnengaan  worden we eerst elk met een geel polsbandje uitgerust en dan gaan we ook meteen even lunchen. Iets wat we normaal niet zo gauw doen (want relatief wel heel duur met $4,- voor 4 aardbeien), doen we nu wel, we nemen fruit bij de maaltijden (nu aardbeien, later op de dag watermeloen). Wel erg lekker fris zo..
Dan gaan we de shows doen en dat gaat even in sneltreinvaart, want we gaan achter elkaar naar Pets Ahoy, Clyde and Seamore en naar Blue Horizons.
                                         Pet's ahoy

Pet's ahoy is een show met diverse dieren, vooral veel katten en honden, maar ook vogels, een rat, een zwijn en zelfs een stinkdier. De dieren komen uit het asiel en worden hier opgevangen en zijn zo goed getraind dat ze allemaal mee doen in de show en elkaar netjes met rust laten. Het plezier straalt er van af en dat maakt het ook zo leuk om te zien.

                                           Clyde and Seamore

Clyde and Seamore is een show met een zeeleeuw, otter en uiteindelijk komt er ook nog een walrus in voor. Het is een beetje slapstick-achtig rondom een verhaal over een piratenschip en een zoektocht naar een schat. De mime-artiest voorafgaans is geweldig en ook de show zelf is vermakelijk.

                                     Blue Horizons

Blue Horizons is een dolfijnenshow met een onderbreking door een acrobatiek- en duikspektakel. Veel afwisseling en vooral de interactie tussen dier en verzorgers is erg mooi.

Na deze shows kijken we welke show we nog meer willen meepakken; er zijn twee mogelijkheden we kunnen ons haasten en dan 'allure' meepakken, hebben we daarna heel wat tijd tot de avondshows beginnen die we echt allebei graag willen zien of we kunnen wachten tot One Ocean begint, maar dan hebben we tussendoor niet veel tijd. Toch gaan we het laatste doen, per slot van rekening is de orca-show One Ocean kenmerkend voor Sea World. Dat maakt dat we extra tijd hebben en we besluiten Turtle Trek in te lopen. Dit is een film die in een 360 graden-koepel getoond wordt en gaat over de zeeschildpad. Er was ook een mooi verblijf waar je de dieren in het echt kon bewonderen.
                                                   De zeeschildpad.

Hierna gaan we even een hapje eten. Het is nog vroeg, dus het wordt een snack. We hopen na de orca-show meer trek te hebben en dan echt wat te gaan eten.

                                                          One Ocean
One Ocean is de show met orca's. Na een noodlottig incident enkele jaren geleden, gaan de verzorgers niet meer helemaal bij de orca's in het water maar blijven aan de kant of op het lage gedeelte, waar de orca's wel bij kunnen liggen. Wij kennen de vroegere shows niet en kunnen het ook niet  vergelijken en vinden dit met die machtige beesten (ik noem ze de panda's van de zee) een geweldige show. Zo sierlijk als die grote beesten zich voortbewegen. Vooral het gedeelte waarbij de dieren iedereen in de 'soakzone' nat gaan maken is grappig. De orca aan de ene helft gaat na bijna elke splash terug naar de verzorger om een beloning te halen. De orca aan de andere kant vindt het blijkbaar een leuk spelletje en gaat maar door om met krachtige staartzwiepen de mensen nat te maken.
                                                         Splash

Ook nu hebben we nog geen zin om echt wat te eten en we zoeken een laternatief. De achtbaan Manta was eerder in de middag dicht vanwege technische problemen, maar bleek inmiddels weer te werken, dus daar gaan we voor. In deze achtbaan wordt de vlucht van een Manta, hier ook wel een Ray, nagebootst. Het is een floorless-achtbaan en je wordt wanneer je erinzit voorover gekanteld, waardoor je zweeft boven de grond. Erg apart, maar wij vinden hem allebei geweldig. 
                                                  Manta

Karin kan, zo in combinatie met de hitte, minder goed tegen alle buitelingen van de achtbaan. In eten hebben we dan ook nog steeds geen zin. We hopen tussen de twee shows in wat te eten en we gaan naar de Lions tonight.
Dit is weer een zeeleeuwenshow met Clyde, de zeeleeuw. Vonden we de eerste zeeleeuwenshow wel leuk, deze is hilarisch. In de show maken ze een parodie op heel Sea World. Clyde en zijn vrienden gaan namelijk naar Sea World en ze nemen de veiligheidsvoorschriften bij de achtbaan Kraken, het eerbetoon aan de soldaten, het nat maken van het publiek door de orca's, het kunstje van de asieldieren, het lieve van de dolfijnenshow en de capriolen bij 'Allure' (de enige show die we niet zagen)  op de hak. Ik houd van deze zelfspot en lig in een deuk.
                                                 Kraken op zijn zeeleeuws.

Na de show gaan we een beetje haastig wat eten. Dit is voor ons de laatste mogelijkheid om naar de afsluitende show te gaan, dus we willen dat niet missen. Gelukkig lukt het ons allemaal net en vinden we weer een mooi plekje in het stadium voor de afsluitende orca-show; Shamu Rocks. Deze show is voor ons gevoel een beetje een herhaling van de eerdere orca-show, maar nu met de rockmuziek, lichtshow en het vuurwerk wordt het toch wel een heel spektakel.
                                            Shamu Rocks

Rond half tien als de show afgelopen is lopen we met de hele meute mee naar buiten. Morgen gaan we voor het eerst een Disny-park bezoeken, het wordt Epcot...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten