dinsdag 13 augustus 2013

Disney's Hollywood Studio's - dag 14

Vandaag was weer een Disney-dag, nu gingen we voor de studio's en omdat we natuurlijk ook al regelmatig in Disney Parijs zijn geweest zijn we vooral geïnteresseerd in de verschillen en die bleken er voldoende te zijn. Het park is duidelijk groter en grootser opgezet en zelfs dezelfde attracties, zoals Rock 'n Roll Coaster blijken anders. 
We doen deze ochtend trouwens eerst rustig aan, omdat we de fantasmic-show laat op de avond wel willen zien gaan we nu niet heel vroeg beginnen.  Dus pas rond half twaalf rijden we parkeerplaats. We stappen in de tram en na heel veel herinneringen over de parkeerplek en natuurlijk de tig veiligheidsvoorschriften (dit gaat tijdens het rijden gewoon door) over dat je je kinderen niet bij de deurtjes van de tram kan laten zitten en je vooral petten, brillen en alle andere losse items moet vasthouden (we gaan zeker niet harder dan 30 km/uur op het snelste stukje) komen we aan bij de entree.

We krijgen als tip dat we kwetsbare, papieren kaartjes om kunnen ruilen voor een plastic kaartje bij quest relations. Daar gaat mijn pasje er snel doorheen, maar wanneer ze Karin's pasje om wilen zetten gaat hun computer spoken. Dit duurt even en om ons te compenseren krijgen we een fastpasbriefje voor een attractie naar keuze. Toymania heeft meestal de langste wachtrij weet de dame ons vertellen dus daar nemen we de fastpass voor. 
Met onze plastic kaartjes op zak gaan we nu richting de eerste show. Aangezien voor toymania-fastpass onze kaart niet is gebruikt kunnen we meteen een fastpass halen en dat is die voor de Tower of Terror. Dat is vlak naast het theater voor Belle en het Beest en hier gaan we naar binnen. 
                                                 Beauty and the beast

Dit is een verkorte versie van de film van Beauty and the Beast, maar wel met muziek en dans. Leuk en het ziet er gelikt uit. De baljurk van Belle is hier trouwens veel meer glitter en goudkleurig dan in de tekenfilm. Een paar van mijn fairvriendinnen hebben een mooiere versie, vind ik. Karin vindt de roze jurk met taarthoed leuk en ziet zich dat wel een keer dragen naar een fair. Kunnen we natuurlijk een keer regelen lijkt me.
                          Echt iets voor Karin?

Na deze show zijn de fastpasses nog niet geldig en we kunnen ook bij Rock 'n Roll Coaster er nog geen halen, dus lopen we maar een ander deel van het park. We komen uit bij het Pixar-gedeelte maar voordat we onze fastpass gebruiken voor Toymania gaan we de attractie in die omschreven werd als een ontmoeting met captain Jack Sparrow. We worden als wannebe piraten onthaald en getraind door een zwevend skelettenhoofd en gerecruteerd op het schip van Jack Sparrow. Dan zie je op een scherm Jack Sparrow en meten we 'helpen' Davy Jones te verslaan. We leggen de eed van de piraten af en mogen dan weer verder.
De meest populaire attractie in de studio's is Toymania, een 3D-schietspel in Toystory-stijl. Je komt langs verschillende schermen, waarop je dan op doelwitten kan schieten. De grappige wapens die je afschiet door aan een touwtje te trekken. Karin blijkt een kei hierin en blijft niet eens heel ver af van de topscore.
                                              Onze eindscore...

Inmiddels is het al tijd voor onze fastpass voor Tower of Terror dus we gaan terug. We halen daar eerst een fastpass voor Rock 'n Roll Coaster (die pas voor aan het eind van de avond geldt) en gaan dan naar the Hollywood Tower Hotel. Deze attractie wijkt af van die in Parijs, maar dat kunnen wij niet zo één, twee, drie ontdekken. De dingen die wij opmerkten waren dat het karretje een grotere afstand aflegt en we zien de spiegel niet. Blijkbaar zijn de drops en stijgingen meer variabel (maar ja ik weet niet precies hoeveel de reeks in Parijs loopt, dus ik heb geen vergelijk), maar eigenlijk is de ervaring hetzelfde, al blijft het natuurlijk leuk..
                                 The tower of terror...

Het is inmiddels tijd om ergens te lunchen (eigenlijk is het meer theetijd maar ok) en we willen airco,  want dit is echt de heetste dag tot nu toe. Zelfs in de schaduw blijft het heet, we naderen de 40 graden wel vandaag.. We nemen wat vis en kunnen de friet vervangen door appelpartjes, dus we houden het voor nu redelijk gezond en gaan daarna naar de Indiana Jones stuntshow. Hierbij worden zogenaamd de stunts gefilmd voor een Indiana Jones film, maar eerst worden er uit het publiek figuranten gekozen en dit leidt een beetje tot een warming-up van het publiek. Ook komt er een familie naar voren die de show zal starten maar dan ineens geconfronteerd wordt met hun vader die als militair in Quatar uitgezonden is. Er zijn vele fimpjes op youtube, waarbij ze het dan ook nog een zachtjes nadoen met kinderen, hond of kat en ik weet ook niet hoe vaak ze dat bij deze show doen (kan me in ieder geval niet voorstellen bij elke show, want alleen vandaag wordt deze stuntshow iets van vier of vijf keer gedaan). Ik heb ook niets met die homage die de Amerikanen continu willen doen aan de militairen die het land dienen, want ik vind het goed dat er militairen zijn die zich willen inzetten voor vrede, maar vind eigenlijk ook dat er een heleboel mensen in hun werk onmisbaar zijn voor een land (denk maar eens aan afvalverwerking en in wat voor land je zou leven als er geen mensen waren die dat werk deden), maar toch ontroerde me dit zoals die kinderen hun vader echt gewoon om de hals vlogen, waarbij hij omviel.

                        De hereniging van deze militair en zijn gezin.

De stuntshow is goed en door de intermezzo's met de figuranten houden ze er ook humor in, vooral de vechtdemonstratie met de figurant die uiteindelijk ook een stuntman blijkt te zijn is humoristisch.

We halen een fastpass bij star tours en lopen rond. We komen bij de Muppets, maar deze attractie is gesloten voor onderhoud en verbetering. Wel vinden we Kermit hier terug.
                Met een hele grote Kermit op de foto.

Tot onze verassing staan we ineens in een paar nagebouwde straten in Amerika met op de achtergrond grote platen met een stadsgezicht. San Francisco met zijn Golden Gate Bridge en New York met de Empire State Building, de Iron Building en the Crysler Building zijn goed te herkennen. Verder lijkt er hier niet iets te gebeuren, het is er gewoon, een geweldig grote filmset.
                                  Karin in de steile straten van San Francisco.

Disney is hier zo goed in, mensen entertainen. De magie van Disney is gewoon niet te evenaren. Is dit park mooier aangelegd dan die van gisteren? Niet persé, vooral het Harry Potter en het Jurrasic Park gedeelte van gisteren bevatten heel veel details en zagen er schitterend uit, maar toch is een Disneypark als geheel net mooier en meer af. en wat het meeste helpt zijn de medewerkers/de castmembers in Disney, die allemaal duidelijk erop gericht zijn je een leuke dag te bezorgen. Van de schoonmaker tot de securityman, wij werden er door een paar vrolijk aangesproken en begroet, ze wilden je graag helpen. Ook voor een show zullen ze meestal wel een entertainer neer zetten of een groot scherm. 
 De vriendelijke schoonmaker bood aan een foto te maken.

De fastpass voor Star Tours gebruiken we om binnen te gaan al lijkt het hier voor iedereen zo vlot te gaan dat de fastpass eigenlijk niet nodig was. Fijn. Deze attractie wijkt aardig af van de Star Tours in Parijs. Deze is 3D en de film en dus ook de ervaring is een totaal andere. Een hele grote verbetering zo en grappig genoeg heeft Karin nu ook geen last van motionsickness, waar ze de afgelopen week wel telkens last van had en in Parijs bij deze attractie ook.
                            Een spacescooter ladylike besturen...

We willen de eindshow van The Idols Experience meemaken, maar hebben nog voldoende tijd om eerst the Great Movie Ride te doen, een darkride langs de filmgeschiedenis. The godfather, Mary Poppins, Casablanca, the Wizard of Oz en nog veel meer films werden uitgebeeld en de gids vertelde enthousiast.
Ook hier schoot het best op, we konden dus mooi op tijd aansluiten voor Idols. Dit heb ik in de Nederland niet vaak gezien en de Amerikaanse versie is natuurlijk nog minder bekend. Al die voormalige kandidaten en winnaars die je vooraf aansporen vooral ook eens te auditeren zeggen me niets. Alleen de eerste winnares, Kelly Clarkson is in Nederland ook wel bekend geworden volgens mij. Nou ja, auditeren gaan wij toch niet doen. Eenmaal in de zaal wordt je eerst even opgewarmd door een entertainer en Karin wordt ook nog bezig gehouden door haar buurman, wiens dochter werkt bij de designafdeling van Disney. Hij gaat blijkbaar elke dag naar deze Idols-experience en heeft dus een paar mensen hier zien optreden die later in de echte show heel ver zijn gekomen (in het laatste seizoen heeft een dagwinnaar zelfs gewonnen). De winnaar vandaag krijgt namelijk een sort fastpass bij de echte audities.

De show zelf bevatte drie kandidaten, die eerder vandaag bij eerdere shows de meeste stemmen kregen. Ze konden dan ook alle drie goed zingen. De eerste man deed 'suspicious minds' van Elvis en dat was erg goed. Deze man kan trouwens zelf niet meedoen aan de audities van de echte show, want hij was boven de 29, 39 of zoiets, maar hij kan als hij wint de pas geven aan iemand anders en heeft natuurlijk wel de eer. Het tweede meisje uit Canada zong een country-ballad. Zeker zuiver ne mooi, maar het had wat saais. De derde kandidaat was een meisje uit New York en student in Florida zong een nummer uit Dreamgirls van Beyoncé en dit was voortreffelijk. Zij had een hele mooie stem en kon ingetogen maar ook heel krachtig zingen. 
                De uiteindelijke dagwinnares.

Wij stemden voor de derde kandidaat en zij won de gouden dreamticket. Ik ben benieuwd of ze zal auditeren en of ze verder komt.. Wij hebben ons in ieder geval vermaakt.
Als we de zaal uitgaan kunnen we onze fastpass voor Aerosmith's Rock ,n Roll Coaster gebruiken en deze blijkt wel anders dan die in Parijs (het parcour is wellicht wel hetzelfde, geen idee). We gaan nu namelijk in de extreem lange limo (de achtbaantrein) naar het optreden toe en nemen een alternatieve route. We komen dan ook allerlei verkeersborden enzo tegen als je alle kanten op vliegt. Leuk, niet supersoepel, maar wel een fijne achtbaan. Karin wordt er trouwens niet misselijk van, wellicht is een attractie in het donker beter voor haar.

Het is tijd om een plekje te bemachtigen bij de eindshow Fantasmic, dus we lopen met de massa mensen mee naar het stadium. We vinden een plekje vrij goed in het midden en wachten. Ook hier zijn entertainers en al gauw zingen we ook mee bij het spel 'maak de zin af..'. De drie kwartier wachttijd slinkt snel en dan begint de show. Wij hadden weer een soort vuurwerkshow verwacht, maar vuurwerk blijkt nu maar een heel klein onderdeel van de show. De show heeft meer met licht en water te maken. Je ziet Mickey en zijn droom door de boze stiefmoeder uit Sneeuwwitje verandert in een nachtmerrie. Ze gebruiken fonteinen om beelden te projecteren en zo zie je dat Mickey strijdt tegen de heks en haar draak en zo de droom weer onder controle krijgt. natuurlijk komen er vele Disneyfiguren langs en is het een feest van herkenning. 

                                          Fantasmic

Het park is nog een half uur open, maar wij willen een laat hapje eten (en de Outback leent zich daar prima voor) dus we nemen de tram naar onze auto. Morgen is de planning leeg, wellicht gaan we nog even zwemmen bij het clubhuis of gaan we naar Kelly Park, we zien wel. Uitslapen in ieder geval..

1 opmerking:

  1. Wat een geweldige mooie foto's maken jullie.. en die foto met de grote Kermit voor de winkel is wel erg leuk.. goede tip! Nog veel fun..maar dat zal wel lukken!!!

    BeantwoordenVerwijderen