donderdag 8 augustus 2013

Busch Gardens - dag 8

Deze vakantie staat een beetje in het teken van pretparken en vandaag was pretpark no. 1 aan de beurt. Busch Gardens is een combinatie van pretpark en dierentuin en er staan wat spectaculaire achtbanen. Sheikra willen we bijvoorbeeld allebei wel heel graag doen, maar met die duik recht naar beneden vonden we hem ook een beetje eng.
Waar het nog wat schuin gaat links ga je omhoog, die lijn recht naar beneden daar ga je omlaag.

Ook de nieuwe achtbaan, Cheeta Hunt moet heel gaaf zijn en daar beginnen we vandaag. Deze achtbaan waarbij je een paar keer keihard gelanceerd wordt (weggaat in de snelheid van een Cheeta), zelfs een keer recht omhoog, is heerlijk soepel. Wij vinden het de beste achtbaan aan het eind van de dag. 
                                          Cheeta Hunt

We lopen langs wat dierverblijven naar de volgende achtbaan Montu. Deze Floorless-achtbaan (dus de voeten bungelen) blijkt ook heel soepel en snel, maar je tuimelt alle kanten op, waardoor Karin er wat misselijk van werd. Ik vond hem wel fijn, al beviel Cheeta Hunt me wat beter.
Het hele park ligt er mooi bij en eigenlijk zijn de 45 minuten wachttijd bij Cheeta Hunt het langste, maar ze hebben hier wel een rotsysteem voor je tassen. je tas mag je in geen enkele attractie (met uitzondering van de gondels) meenemen, maar je kunt ze ook niet bij de uitgang neerzetten en je wordt dus gedwongen om een kluisje te nemen. Dat kost telkens 50 cent, wat irritant is maar niet het ergste. die kluisjes staan buiten het gebouw van de attractie en je hebt dus ook geen tas bij je in de wachtrij. Dat betekent ook geen water, geen zonnebril (behalve ik bij de laatste, daar had ik hem nog aan mijn shirt hangen en dat kostte me een glas, ik kan dus weer een andere zonnebril kopen), geen boekje of iet anders in de wachtrij. In principe betekend het wel dat je spullen de hele dag voor maar 50 cent in een kluisje zou kunnen doen, maar ja de kluisjes zijn niet hersluitbaar en je wil af en toe wel je portemonnee, water enz. hebben. We hebben het een keer geweigerd namelijk bij de houten achtbaan want die gaat immers niet eens over de kop. Dat kwam goed uit, want we hebben vanwege een enorme onweersbui daar lang geschuild en deze achtbaan is niet eens meer open gegaan. 
                         Regen, donder, bliksem en zelfs een paar inslagen dichtbij..

We doen wel de gondeltocht langs de serengeti en komen dan in een ander gebied uit. Hier zien we witte tijgers. Één ligt lekker in het water. Al zijn het grote katten, dit zie ik onze katten niet gauw doen (Quinnie heel misschien).
    
                                      Afkoeling

Wij zoeken ook wat afkoeling en gaan in de wildwaterbaan. Ze geven als waarschuwing dat je hierin nat wordt en wellicht zelfs doorweekt. Ze maakten geen grapje, want Karin en ik zijn na afloop tot ons ondergoed nat. Met dit weer natuurlijk geen probleem, we lopen gewoon verder naar weer een achtbaan. Deze achtbaan beviel ons wat minder goed, veel meer schokken en ik zit continu met mijn hoofd tegen de beugels. We nemen even wat rust en helpen mee wat mensen in de wildwaterbaan na te spuiten. Leuk om even wat mensen te pesten.
Nu is Sheikra aan de beurt. Deze is behoorlijk spectaculair. Gelukkig gaat deze ook lekker soepel, maar je maakt (spoileralert!) twee drops recht naar beneden en beide keren wordt je er eerst even stil boven gehouden.
       
                                           Sheikra

Karin vroeg me bovenaan de drop nog 'waarom doen we dit?', maar ook deze achtbaan was heel geslaagd, door de drops spectaculair te noemen.
We willen de houten achtbaan ook graag doen en lopen die kant op langs de vogelverblijven. Er is ook een vogelpaviljoen, waar je tussen de lorries (kleine papegaaien) loopt. heb je een speciaal soort nectar (we kopen wat nectar ter plekke) dan komen ze ook op je zitten om dat te drinken.
                                             Lorries

Als we bij Kwazi, de houten achtbaan, zijn, breekt zoals eerder genoemd onweer uit. Wij zitten de bui uit en lopen zodra het droog is (maar het flitst nog wel, dus de achtbanen zijn nog gesloten) verder. We komen bij een theater uit en daar begint de ijsshow. Het is hier zelfs 's nachts nog dertig graden, het park heeft een Afrikaans thema en er is een ijsshow. Wij vinden het apart maar gaan wel naar binnen. Het is daar superkoud vergeleken met buiten en we hebben een bolero bij ons die we aantrekken. De ijsshow is mooi, er worden allerlei natuurgebieden (de serengeti, de barrier reef, de zuidpool en de zuidamerikaanse jungle) 'bezocht'. Leuk gedaan, verrassend welke sprongen ze in op zo'n klein ijsvloertje nog kunnen uitgooien. Het is al laat en alleen de Cheeta Hunt blijkt open te zijn gegaan. de wachttijd is 20 minuten, dus deze gaan we nog een keer doen. In het donker blijkt die net zo leuk.
                                            Iceploration

Ter afsluiting van deze dag is er nog een show met muziek, accrobatiek en vuurwerk en ook dit bleek prima te zijn (en Rockmuziek in plaats van zoete Disney-muziek). 
Op de terugweg stoppen we bij een Taco Bell voor een Burrito.

1 opmerking:

  1. Wow, jullie durven wel zeg. Ik offer me meestal op om op de tassen te passen terwijl de anderen in achtbanen gaan en vind het heel leuk om mensen te kijken.
    Jullie hebben echt een supervakantie zo samen.
    Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen