zondag 18 augustus 2013

Universal Studio's - dag 19

B
                          Het bekende Universal-logo

Vandaag was Universal aan de beurt, een park waar ik eigenlijk het minste vanaf wist (en Karin ook niet)  en waar ik ook anderen niet vaak over gehoord had. Vroeger zat de attractie Jaws er, maar die is inmiddels weg, wel was er een nieuwe attractie:Transformers.
Wij lezen de tijden van de shows en kijken eerst verkeerd, waardoor we denken dat de show Terminator alleen om half elf en om half acht zijn in plaats van van half elf tot half acht. Wij gaan vanwege deze vergissing gauw naar deze show heen en wachten tot de deuren opengaan. Ik weet natuurlijk wel wat van de film, heb er wel wat stukjes van gezien maar ken ze niet heel goed. Karin geeft een samenvatting en dat blijkt wel heel handig om de show, die een combinatie van 3D en theater is te kunnen volgen. Weer een nieuwe combo en dit zit heel goed in elkaar.
   De terminator bevindt zich blijkbaar in Beverly Hills.

We lopen het park verder in en komen dan in een gedeelte wat we eerst helemaal willen overslaan. dan zien we ET en aangezien de wachttijd daar 10 minuten is en wij beiden de film wel kennen proberen we deze ook maar uit. het betreft een klassieke darkride en met de herkenbare firguren is dit zeker eens leuk on te zien. Wanneer we weglopen staat de dierenshow op het punt van beginnen. Deze haalt het vooral mede vanwege het langzamere tempo niet helemaal bij Pet's Ahoy, maar het blijft enorm leuk die dieren bezig te zien. Ze hebben er duidelijk plezier in, vooral bij honden kun je enthousiasme gauw zien en de zwijntjes zijn helemaal schattig.
         'Who let de dogs out?'. Eindelijk het antwoord.

Dan komen we in Springfield, hometown van de tekenfilmfamilie 'The Simpsons'. we krijgen de kans om daar de nieuwe kermis van Krusty de Clown uit te proberen en dan gaat het natuurlijk helemaal mis. Het is simulator, waarbij je eerst in een achtbaan lijkt te zitten, voordat de ellende start. Het loopt gelukkig goed af, we hadden niet anders verwacht.
                       De Simpsons in de achtbaan.

Dit park staat in het teken van films, die de meesten wel kennen. Wat te denken van men in black? Dit is een schietspel, waarbij je op Aliëns moet schieten. Wij scoren average, maar ik zie ook lang niet altijd de lampjes en Karin gebruikt een deel van de rit om gewoon rond te kijken in plaats van te schieten dus die komt nog lager uit.
                            Bij Men in Black
 
Het is rustig in het park, dus het gaat allemaal vlot met wachttijden van rond de 10 minuten. We doen dus rustig aan en gaan wat uitgebreider lunchen in het visrestaurant. Hoeven we vanavond niet moeilijk te doen met koken of iets dergelijks.
De volgende attractie die tegen komen heet Disaster en het idee is dat je figurant wordt in een disasterfilm. Er worden wat extra's geselecteerd uit het publiek die de set opgaan voor bepaalde scènes en wij met de rest zijn gecast in de rol van mensenmassa. Zo worden er wat fragmenten gefilmd, met gilmomenten etc. Dan kom je in een simulator, waarin natuurlijk ook nog wat rampscènes  gefilmd moeten worden. Terwijl wij weer terugkeren laten ze dan zien welke film er geschoten is. Hilarisch en origineel ook.
The Blues Brothers is een kort muzikaal intermezzo, dus dat pakken we ook nog mee. Klinkt best heel goed voor een straatoptreden ;-).

                           Elwood, one of the Blues Brothers

Tegenover het podium is the mummy returns te vinden. een simulatorride met veel effecten. Het is misschien niet gek na zoveel pretparken, maar ik merk dat, ondanks dat dit ook weer een hele gave attractie is, er een klein beetje een gevoel is van 'seen it, done that'. Vooral in Universal houden ze van 3D en simulaties, al dan niet in combinatie . Omdat het vaak gebeurd aan de hand van actiefilms, waarbij het fundamenteel aspect is dat er een crisissituatie en het is aan jou de wereld te redden, merk je een gevoel van herhaling. Gelukkig is het nog niet zo erg dat het verveelt, maar wellicht is dit wel het eerste teken dat er even genoeg pretparken bezocht zijn. Ik ben blij met een Disney-dag morgen want daar is dat is het gevoel van repetitie op de een of andere manier veel minder.
We gaan na 'The Mummy' naar Twister, opnieuw een simulatie maar dat is meer te vergelijken met Armegeddan in Disney Parijs, maar dan wel een stukje realistischer en meer af. Je staat namelijk in een dorpje vlak voordat er een Tornada aankomt. Hoe indrukwekkend en zelfs mooi ik een tornado ook vind in fimpjes, ik ben blij dat dit niet echt is, want zo'n tornado lijkt me eng.

Er is ook nog een reguliere achtbaan in het park en die gaan we nu doen. Je kunt eerst je eigen muziek uitkiezen en dat hoor je dan tijdens de rit. De persoonlijke muziekkeuze-mogelijkheid is leuk, maar verder vind ik het geen fijne achtbaan, de beugel is niet prettig en de achtbaan zelf is ook niet soepel. Ondanks dat er geen wachttijd is gaan we niet nog een keer.
                                Rip and rock it

We gaan wel naar de volgende attractie, nu een 4D-film van Schrek. Ze hebben voor deze attractie een speciaal Schrekfilmpje gemaakt en het is zoals bij Schrek hoort erg komisch.
De laatste attractie van vandaag is de nieuwe Transformers-ride. Mij doet het erg denken aan Spiderman ut het andere Universalpark. Het is dus ook weer heel mooi gemaakt, de combinatie van 3D, simulator, darkride met special effects is echt heel knap. Ik vond Spiderman iets leuker, maar simpelweg omdat ik nooit naar een film van de Transformers heb gekeken en dat dus iets minder aanspreekt. Ik met dan ook wel heel erg lachen als er vlakbij een 'charactermeet' een jongetje sprakeloos kijkt naar de autobot (man in autobotpak) kijkt en als vader vraagt of hij ook op foto wil met... (Kan de naam van de autobot niet verstaan) alleen maar oh.. Oh.. Oh kon uitbrengen. Voor kinderen is het allemaal zo echt, geweldig en dat jochie heeft de Transformers waarschijnlijk wel gezien. 
                                     Foto-momentje...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten